lauantai 26. tammikuuta 2013

Linssisoppaa Titi Nallen tahtiin...

(edit: Tämä on kirjoitettu muksun päikkäriaikaan, mutta sitten mukelo heräsi ja unohdin painaa "julkaise"-nappia)

Muksu nukkuu ja mulla soi päässä Titi Nalle. Ei mene kovin vahvasti!! Uu-aa-titi-taa-tiritiri-duidaa-u-aa... jos et tiedä biisiä niin ole onnellinen :D

Kokeilin tänään vanhassa Maku-lehdessä ollutta linssikeiton ohjetta ja ai vitsit, kun tuli hyvää!! Ehkä vähän liikaa valkosipulia mun makuun, kun me ei yleensä sitä kotona ruuassa käytetä. Miekkonen ei ole mausteen ylin ystävä ja sitten kun sitä ei itsekään tule käytettyä enää, niin pienikin määrä tuntuu suurelta, jne.

Tein ohjeen mukaan aika pitkälti, mutta ohjeen määrät kaksinkertaistin. Näin tuli yksi 5 litran kattilallinen ruokaa, joten tosta syödään hetki :D

Linssikeitto (neljälle, tuplaa määrät, jos haluat 5 litran kattilallisen ;)):

1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2-3 porkkanaa
1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
3-4 aurinkokuivattua tomaattia
2 ½ dl punaisia linssejä
1 litraa vettä
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa
500g tomaattimurskaa
1 rkl hunajaa

Pilko sipuli ja valkosipuli, kuutioi porkkanat. Kuulota vihanneksia 5min tomaattiöljyssä. Laita vesi kiehumaan vedenkeittimeen. Huuhdo linssit siivilässä. Pilko aurinkokuivatut tomaatit. Lisää kuuma vesi kattilaan ja kun vesi kiehuu taas, lisää mukaan linssit ja aurinkokuivatut tomaatit sekä mausteet. Keitä miedolla lämmöllä 15min. Lisää tämän jälkeen tomaattimurska ja hunaja. Kiehauta ja maista. Mausta lisää, jos tarvis. Tarjoile maustamattoman jogurtin tai kuten meillä, raejuuston, kanssa.





 Maistuu paremmalta kuin näyttää. Tommonen tomaattimurska yhdistettynä porkkanaan näyttää minusta aina vähän kyseenalaiselta :D

Ei kommentteja: